Publicat: 19 Decembrie, 2017 - 19:00

În apropierea sărbătorii Naşterii Domnului, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au intensificat activităţile caritabile! 30 de copii aflaţi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5 au primit, marţi, daruri de la Moş Crăciun, aflat în complicitate cu voluntarii Paraclisului CMN. Copiii - proveniţi din familii monoparentale sau cu venituri reduse - au cântat, au recitat multe poezii şi au susţinut că au fost cuminţi, iar Moşul i-a răsplătit cu dulciuri, jucării şi hăinuţe. 

 

 

 

Primii care le-au vestit Naşterea Domnului Iisus Hristos au fost membrii Grupului psaltic Anastasis de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Petrecerea a culminat cu show-ul artiştilor Adina de la trupa Heaven, Alexandra Tănăsoiu, Viorel Tudorace şi Claudiu Dumitrache.

 

"A fost o actiune social-filantropica in spiritul Craciunului. Nu suntem la prima colaborare cu Directia Generala de Protectie a Copilului sector 5. De fiecare data, aceste actiuni au iesit foarte bine, sunt foarte multe persoane care au nevoie de sprijinul nostru si, de aceea, s-au si intensificat aceste activitati. Daca, data trecuta, ne-am adresat familiilor care au copii mici şi le-am dăruit pampersi, servetele umede si alte lucruri de stricta necesitate, apoi am avut o campanie cu 60 de ghiozdane daruite copiilor cu risc de abandon scolar, de aceasta data, ne-am gandit sa sarbatorim Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos venind aici la acesti oameni minunati si am desfasurat o activitate frumoasa. Le-am oferit foarte multe cadouri, dulciuri, şi hainuţe. Copiii au fost foarte incantati", a subliniat Dănuţ Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

 

 

Copiii au găsit în punguţele de la Moş Crăciun multe dulciuri, hăinuţe şi jucării: maşinuţe, tractoare, păpuşi, etc.

 

 

 

"Sunt mai mult decat fericita, daca pot spune asa, sa vad ca inca mai exista oameni cu suflet mare. M-am bucurat enorm ca am avut onoarea sa-i cunosc prin fosta mea colega de trupa, Alina, sa-l cunosc pe domnul Dan, in mod special, care m-a solicitat sa vin la acest eveniment. Chiar am stat cu lacrimi in ochi pe parcursul intregului eveniment pentru ca  intotdeauna copiii te emotioneaza si atunci nu e nimic mai frumos decat sa vezi bucuria din ochii lor. Stiu ca voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului fac tot timpul gesturi frumoase, nu numai de Craciun, ci pe tot timpul anului. Dar, parca de Craciun lumea este mai buna, lucrurile arata mai frumos. Sunt atatia copii fara posibilitati care chiar apreciaza atunci cand primesc o masinuta, pentru ei inseamna foarte mult, parintii lor nu-si pot permite si i-am vazut cat de bucurosi erau, cum se uitau in pungi dupa fiecare dulce care era pus acolo, jucarie sau ce au mai primit ei", a declarat Adina de la trupa Heaven.

 

 

Cei 30 de copii, Moş Crăciun şi voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului îi mulţumesc domnului Ionel Oprea de la Global Press pentru donaţia făcută în vederea achiziţionării darurilor. De asemenea, organizatorii mulţumesc conducerii restaurantului Prosper Plaza pentru găzduirea evenimentului caritabil.

 

Acţiunea s-a derulat, ca de fiecare dată, cu binecuvântarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

 

 

Localizare: 

Geolocation is 44.3876579, 26.07160810000005

Tag-uri Nume: