Publicat: 25 Aprilie, 2019 - 12:29

16 persoane cu diferite forme de handicap sever din comuna Singureni, judetul Giurgiu, au primit in Miercurea Mare daruri din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si a personalului Spitalului Penitenciar Rahova.
Actiunea social-filantropica s-a desfasurat la centrul de ingrijire si recuperare din localitate si face parte din campania „Caravana Bucuriei”. Impreuna cu personalul Spitalului Penitenciar Rahova, voluntarii au oferit beneficiarilor acestui centru alimente, produse de curatenie, dar si mobilier pentru amenajarea a doua dormitoare.

Pruna Danut Viorel, Voluntar Coordonator la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a afirmat: "Impreuna cu personalul de la Spitalul Penitenciar Rahova le-am adus astazi foarte multe produse, le-am adus mobilier, am mobilat cateva incaperi, le-am adus foarte multe produse de curatenie, dar si produse alimentare. Ne-am propus sa le aducem un strop de bucurie  acum in preajma Sarbatorilor Pascale, cand toti oamenii cauta mai multa liniste, cauta sa se aseze la masa cu cei dragi".

Inspector Principal Cosmin Florin Brencea, de la Spitalul Penitenciar Rahova, a mentionat: "Suntem foarte bucurosi ca am reusit si anul acesta sa reusim aceste lucruri minunate impreuna cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si cu sprijinul domnului doctor Paul Marinescu si nu in ultimul rand, cu ajutorul personalului militar din cadrul Spitalului Penitenciar Rahova. De fiecare data cand venim in acest loc ne incarcam pozitiv si plecam multumiti sufleteste pentru ca am reusit sa aducem zambete pe fata acestor oameni incercati de greutati. E un lucru care ne intareste si ne motiveaza sa realizam cat mai multe lucruri frumoase pentru a veni in sprijinul mai multor oameni. Am mai colaborat si cu alte ocazii cu voluntarii Paraclisului, am fost impreuna la Institutul Oncologic Bucuresti".

Dr. Paul Marinescu, de la Centrul de ingrijire si recuperare din Singureni, a spus: "Aceste intalniri sunt deosebit de importante pentru noi pentru ca fara ele nu am putea exista, cu siguranta ca ne-ar fi foarte greu, lipsurile ne-ar acoperi intr-un fel si ar trebui sa facem eforturi mult mai mari daca nu am avea prieteni. Cei care au venit astazi sunt prieteni adevarati, prieteni care poate vor spune mai mult despre actiunea lor si eu doar sa fiu un adevarat recunoscator si zile minunate ca acestea sa fie cat de multe pentru ca niciodata nu sunt in dezavantajul copiilor sau a tinerilor care au probleme, diverse dizabilitati, cu tulburari psihice sau cu retard in diferite grade". 

George Enachescu, voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a afirmat: "Beneficiarii acestui centru ne-au primit si astazi, ca de fiecare data, cu bratele deschise, cu afectiune, cu acea afectiune ca si cum am face parte din familia lor de zi cu zi".

Centrul de ingrijire si recuperare din Singureni functioneaza in cadrul Fundatiei „Sfanta Maria”. Toate actiunile voluntarilor au fost organizate sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.