Publicat: 10 Ianuarie, 2019 - 22:37

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, l-a primit astăzi, 10 ianuarie 2019, pe ambasadorul agreat al Statului Israel, David Saranga, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Dialogul cu ambasadorul israelian a prilejuit o trecere în revistă a stadiului excelent al relaţiilor bilaterale româno-israeliene, consolidate atât pe parcursul a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte, cât şi în baza unui parteneriat natural între cele două state.

De asemenea, cei doi oficiali au analizat perspectivele cooperării bilaterale, fiind subliniat interesul ambelor părţi de a organiza cea de-a treia şedinţă comună de guvern la nivel înalt, G2G, în cursul anului 2019.

A avut loc, totodată, un schimb de vederi cu privire la subiectele de interes comun de pe agenda regională şi internaţională, cu accent asupra evoluţiilor din regiunea Orientului Mijlociu.

În finalul întrevederii, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiţă, i-a urat succes ambasadorului israelian în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfăşurarea activităţii sale în România.

Tag-uri Institutii: