27 mai 2022

De astăzi Linia verde de transport public circulă pe traseul extins în afara zonei centrale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De luni, 13 decembrie, microbuzele electrice care circulă pe Linia Verde ajung în încă 7 staţii din oraş, faţă de staţiile pe care au circulat iniţial şi acoperă următorul traseu:

Gară – str. General Magheru – str. Constituţiei – b-dul Coposu – str. Independenţei – str. C. Noica – Calea Dumbrăvii – str. Nicolaus Olahus – str. Şcoala de Înot – str. Justiţiei – b-dul Victoriei – Piaţa Unirii – str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – Piaţa Cibin – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituţiei – Gară

Pentru a consulta lista şi locaţia staţiilor de pe traseu, accesaţi : https://tursib.ro/traseu/3. Pe acest link veţi putea vizualiza şi orarul de sosire în fiecare staţie.

Frecvenţa sosirii în staţie în timpul săptămânii precum şi în weekend variază între 8 minute (dimineaţa) şi 14 minute (în restul zilei).

Pentru a asigura alimentarea minibuzelor electrice în sensul acoperirii întregului traseu extins, în zona Gării s-a instalat şi pus în funcţiune o staţie de încărcare rapidă, care asigură încărcarea în 15 minute în proporţie de aproximativ 10%.

Reamintim că această linie de transport a devenit operaţională din 16 august 2021. Călătoria pe această linie se achită la fel ca pe orice altă linie de transport public din Sibiu, fiind valabile abonamentele emise pentru celelalte trasee. De asemenea, şi pe această linie sunt valabile reducerile şi gratuităţile acordate diverselor categorii sociale.

Toate staţiile de pe traseul verde au fost dotate cu plăcuţe de staţii care indică denumirea şi traseele care trec prin acestea, pe lângă Linia Verde. De asemenea, în staţii veţi găsi afişat orarul de circulaţie a traseelor. În şase dintre staţiile acestui traseu au fost instalate afişaje electronice care arată în timp real ora de sosire a autobuzelor în respectivul punct. Practic, pe afişaj veţi citi care sunt următoarele 3 autobuze care sosesc şi în câte minute. În şase dintre staţii au fost montate şi automate pentru cumpărarea biletelor.

Minibuzele care circulă pe această linie sunt echipate cu motoare electrice produse de BMW. Acestea sunt dotate cu computer de bord, climatizare, ecrane de informare în interior, camere video la interior şi exterior şi Wi Fi gratuit. Fiecare minibuz are 21 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune. Foarte important, minibuzele sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

Serviciul Comunicare
Primăria Municipiului Sibiu