9 august 2022

De astăzi se ridică maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru a pune ordine în traficul din Sectorul 1, echipe mixte ale Administraţiei Domeniului Public şi ale Poliţiei Locale Sector 1 au demarat, începând din această dimineaţă, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe domeniul public din această zonă administrativă.

Este vorba despre ridicarea autoturismele staţionate neregulamentar pe trecerile de pietoni, pe spaţiile verzi, care blochează accesul în parcările de reşedinţă, staţionate pe trotuar fără a asigura limita de un metru lăţime pentru pietoni, staţionate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, sau care blochează pistele de biciclete special amenajate sau accesul în instituţii publice: spitale, şcoli şi sedii administrative etc.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se face de către Poliţia Locală Sector 1, iar de ridicarea, transportul şi depozitarea autoturismelor se ocupă Administraţia Domeniului Public Sector 1. Vehiculele ridicate sunt depozitate în spaţiul special amenajat la sediul din Şos. Odăii nr. 3-5.

„Prin această măsură încercăm să fluidizăm şi să punem ordine în traficul din Sectorul 1, îngreunat şi de către cei care îşi parchează neregulamentar maşinile. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că nu pot parca maşina oriunde la întâmplare pe domeniul public: pe treceri de pietoni, pe spaţii verzi, pe piste de biciclete sau să blocheze accesul în spitale”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Operaţiunea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar se realizează în baza Hotărârii Consiliului Local Sector 1 nr. 135/2021- privind ridicarea, transportul, depozitarea şi restituirea vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public, care poate fi consultată accesând următorul link: https://bit.ly/38usQFK

Restituirea vehiculelor se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după întocmirea procesului-verbal de contravenţie de către poliţistul local şi achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului/rulotei/remorcii şi a unui act de identitate al solicitantului.

– Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

– Tarifele de transport sunt: 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

– Tarifele de depozitare sunt: 75 de lei în primele 24 de ore, şi 25 de lei/zi după intervalul de 24 de ore.

Pentru mai multe informaţii, proprietarii vehiculelor ridicate pot contacta dispeceratul Poliţiei Locale Sector 1- 021/9540 sau e-mail: ridicariauto@adp-sector1.ro.

Sursa foto: Primăria Sectorului 1 Bucureşti