16 octombrie 2021

De ce nu se cere în stradă respectarea constituției?

INTREBARE semn
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Dezamagitoare reacţia a oamenilor faţa de perspectiva segregării medicale. In plus, dupa atîta timp, nu se întelege că a lupta pentru drepturile şi libertaţile înscrise în Constituţie înseamna sa ai toate rezolvările la problemele punctuale ale unuia sau altuia din societate. Să luam doar 3 exemple :
1. .Nimeni nu poate fi discriminat. Constituţia indică şi cîteva motive, nicăieri nu se spune ceva de motive sanitare, ceea ce înseamnă ca un astfel de motiv nici nu putea fi conceput de autorii Constituţiei, printre altele pentru că există un alt articol care vorbeşte despre sănătate, în sensul ca nu se pot exercita acte medicale împotriva voinței persoanei. Sa precizam ca nu s-a demonstrat printr-o cercetare ştiinţifica faptul că acest tip de segregare ar avea cea mai mică justificare. Deci, faimosul paşaport verde  este discriminatoriu, în sensul ca încalcă dreptul omului de a dispune de propriul corp, dar şi la libera circulaţie şi acces la alte drepturi, cum ar fi la cultura, din moment ce nu se permite intrarea în salile de spectacol şi probabil, nici în biblioteci.
2. Dreptul la muncă e prevăzut şi el, în Constituţie. Daca cineva il îngradeşte, dispoziţia poate fi atacata. Cine cere anumite reguli care îngradesc dreptul la munca, ar trebui sa ofere soluţii. De exemplu, vreţi testarea personalului, perfect, le oferiţi testare gratuită. Şi dacă la locul de muncă sunt nevaccinaţi negativi şi se întîlnesc acolo cu vaccinaţii care îi infectează, de ce ar fi vina nevaccinaţilor şi nu a vaccinaţilor care îi infectează pentru că ei nu sunt testaţi. Deci, pentru a impune vaccinul, se încalcă de doua ori Constituţia. Cît despre drepturi, de ce nu se cere în stradă respectarea constituției, că despre drepturile omului, ce sa mai vorbim…
3. Dreptul la sanatate este încălcat zilnic şi NIMENI nu răspunde. Prima încălcare e cea a limitării accesului în spitale, vizibilă pe timpul domnului Tataru, dar şi  lui Voiculecu, doar ca a stat mai puţin. Suficient, însa ca sa faca rău celor care au urgentă nevoie de transplant. De doi ani, prioritaţile acestor inşi din sănătate au fost altele decît grija pentru TOŢI oamenii bolnavi. Nici pîna în ziua de azi nu i-a obligat nimeni să spună că, blocînd spitalele, a crescut mortalitatea din cauza diverselor boli netratate, mai ales cancer. Cîti morţi erau în 2019 și  cîţi  de la începutul pandemiei, din cauza acestor încalcari, asta ar trebui sa ancheteze cineva. Pentru ca pe întreaga planeta sunt, zic ei, 5.000.000 de morţi de covid, planeta avînd o populaţie de peste 7. miliarde, deci mai puţin de un procent, recunoscut chiar de ei.Nu cumva morţii de alte boli sunt cu mult mai mulţi decît erau la apariţia pandemiei şi daca da, ar fi interesant de ştiut motivul.
În încheiere o întrebare pentru atotştiutorul domn GHEORGHIŢA- cel cu vaccinul, pentru că suntem suntem curioşi de unde ştie ca TOŢI nevaccinaţii se vor infecta şi ce face pentru a evita asta, ori scopul e să se infecteze, de aia a ţinut paranghelia domnului BOC o saptamîna… Nu a contat nici lipsa maştilor, atît de clamate în alte situaţii, nici consumul de droguri, de distanţare ce sa mai vorbim. Poate, ne lamureşte domnul viitor general, de ce e atît de sigur ca nevaccinaţii se vor infecta. Sa speram ca, în cazul în care se va înşela, va avea destul bun simţ da-şi prezinte demisia.
Ciprian Pop