Publicat: 23 Martie, 2012 - 12:00
Pentru că se face transferul curselor low-cost de pe Băneasa

Din 25 Martie toate avioanele companiilor low-cost Blue Air, Wizz Air şi GermanWings se vor muta pe aeroportul din Otopeni.

Avantaje pentru unii
În urma acestei mutări vor avea de câştigat atât cafenelele (City Cafe aşteaptă încasări mai mari cu 60%), barurile şi restaurantele care ocupă spaţii în interiorul aeroportului Otopeni, cât şi hotelurile din apropierea aeroportului şi companiile de taxi.

În viitor, mutarea zborurilor low-cost va creşte cererea pentru terenul şi locuinţele din Băneasa.

Se vor păstra aceleaşi ore de decolare şi aterizare pe cele mai multe dintre rute. Unele curse îşi vor modifica programul pentru a se putea zbura 24 de ore din 24, ceea ce nu se întâmpla pe aeroportul Băneasa.

Gheorghe Răcaru, directorul de strategie al companiei low-cost Blue Air: "S-a muncit foarte mult pentru această mutare de pe aeroportul Băneasa pe cel din Otopeni. S-a relocat partea de asigurări servicii la sol şi cea de suport tehnic, şi s-a ocupat spaţiul pentru avioane pe aeroportul din Otopeni".
 
***
Aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa), cel mai vechi din România şi al doilea ca mărime din ţară, situat la doar 9 kilometri de centrul Bucureştiului şi inaugurat în 1920, a devenit în ultimii ani cel mai important hub pentru zborurile low-cost, adică pentru 2,4 milioane de pasageri anul trecut.