Publicat: 4 Aprilie, 2015 - 09:30
Share

Sâmbătă, 4 aprilie 2015, începând cu orele 10.00, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 - “Zona Grătarelor”, va debuta cea de-a treia ediție a ”Festivalului Deltei”, eveniment dedicat Sărbătorii Floriilor şi organizat de Primăria Sectorului 4, în parteneriat cu Delta Star Festival SRL.

După succesul reputat la edițiile precedente, la care, cumulat, au participat peste 5.000 de persoane, de această dată „vedeta” care va sta la baza rețetelor preparate ce vor face deliciul vizitatorilor este scrumbia.

       Astfel, în perioada 4 - 5 aprilie a.c., în intervalul orar 10.00 - 20.00, Primăria Sectorului 4 va oferi un adevărat festin culinar celor interesați în a cunoaşte tradiţiile, oamenii din Deltă sau arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari).

          Evenimentul oferă posibilitatea vizitatorilor să intre în contact cu tot ce are mai prețios Delta Dunării, cea mai bine conservată dintre Deltele Europei: produsele tradiționale, obiceiurile, oamenii locului, rețetele tradiționale intrate în patrimoniul

imaterial românesc.

        Diversele sortimente de peşte vor fi prezentate în combinaţii savuroase, într-o armonie culinară desăvârşită, pentru a încânta papilele gustative ale tuturor celor care vor decide să servească tradiţionala masă de Florii în aer liber, împreună cu familia, bucurându-se de natură în zi de mare sărbătoare.

          Amatorii de reţete preparate pe bază de peşte vor avea de unde alege, meniurile propuse de ”Festivalul Deltei” aducând în atenţie preparate precum scrumbie de Dunăre la grătar, 2 tipuri de ciorbă de pește, pregătite conform rețetelor dobrogene din somn, fitofag, crap, știucă, chifteluțe de pește din caras și fitofag sau salată de icre de crap de Dunăre, asezonată cu ceapă și lămâie.

          De la evenimentul presărat cu nenumărate concursuri și surprize gastronomice, într-un decor tradițional în care stuful, bărcile, rogojinile și ustensilele de pescuit vor întregi peisajul tradițional al Deltei, nu vor lipsi nici muzica specifică zonei sau suvenirurile.

     Așadar, cei ce vor să cunoască îndeaproape Delta Dunării cu atmosfera, obiceiurile și preparatele tradiționale sunt așteptați sâmbătă, 4 aprilie a.c., începând cu orele 10.00, în Parcul Lumea Copiilor.