Publicat: 20 Martie, 2014 - 15:09
Share


Începând cu 1 aprilie, va exista o creştere de 2% a preţului la gazele naturale la consumatorii casnici, şi cu 5% la consumatorii industriali din piaţa reglementată. Anunţul a fost făcut de preşedintele ANRE, Nicolae Havrileț, prezent joi la o dezbatere organizată de Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaţilor, unde a prezentat raportul ANRE pe 2013.

"La energia electrică nu avem în vedere o creştere a preţului, la gazele naturale este o creştere prevăzută în calendarul convenit cu forurile internaţionale şi este vorba de 2% la consumatorii casnici", a afirmat el.

Potrivit președintelui ANRE, pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată, care reprezintă 15%, preţurile la gazele naturale vor creşte cu 5%.

"Pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată, fac această subliniere pentru că noi avem consumatori şi în piaţa liberă şi în piaţa reglementată, în piaţa reglementată, care este constituită dintr-un raport de 15%, preţurile vor creşte cu aproximativ 5%", a arătat preşedintele ANRE.

Întrebat dacă vor mai fi scumpiri după 1 aprilie până la sfârşitul anului, Havrileţ a spus că "pentru consumatorii din piaţa liberă există piaţa liberă, iar în piaţa reglementată, conform calendarului, există trepte de creştere a preţului".

"Dar considerăm că de la 1 iulie evoluţia pieţei va fi una de o aşa manieră încât să putem controla preţurile", a adăugat el.