1 august 2021

De la 1 iulie în toate țările UE, se va aplica Certificatul verde privind COVID-19

pasaport covid
Distribuie pe rețelele tale sociale:

 Certificatul  verde privind COVID-19, a intrat in vigoare de astăzi conform regulamentului european nr. 953 /2021 și implementat oficial cu data de 1 iulie 2021.  Astfel se va permite cetăţenilor UE să demonstreze, când călătoresc în spațiul comunitar, că sunt vaccinaţi anticoronavirus, că au un test cu rezultat negativ sau că s-au vindecat de boală.

Certificatul verde  va ajuta cetățenii UE să se deplaseze cu ușurință dintr-un stat în altul. Este  emis în UE în  același format și va fi acceptat la intrarea în orice țară din Uniune

Certificatul privind COVID-19, este gratuit și poate fi emis în format tipărit, electronic sau în ambele formate. Va fi recunoscut și acceptat în oricare altă țară din UE (inclusiv Liechtenstein, Elveția, Islanda și Norvegia).

Verificarea documentului la intrarea într-o țară din UE se va face prin simpla scanare a codului QR, care conține toate informațiile necesare despre titular și situația sa medicală.

De știut și reținut este ca deținerea unui astfel de certificat nu va fi o condiție pentru a circula în interiorul UE. și nu este un document de călătorie ( veti avea nevoie în continuare de cartea de identitate sau pașaport). Se poate călători și fara acest certificat digital – covid 19- dar cei care nu-l vor avea vor suporta anumite restricții, cum ar fi carantinarea