Publicat: 10 Februarie, 2012 - 09:05
Share

Directorul general al ANM, Ion Sandu, a declarat la Comandamentul de la MAI că:"Acolo unde cerul e senin vor fi - 20, - 25 de grade, unde e nor vom avea - 15, - 20 de grade". Potrivit acestuia, de Luni vor începe din nou ninsorile.

"Urmează patru nopţi de temperaturi scăzute, avem Cod galben până duminică. Ca informaţie pragmatică, pentru orientare, acolo unde cerul e senin vor fi - 20, - 25 de grade, unde e nor vom avea - 15, - 20 de grade. Este vorba despre temperaturile din timpul nopţii", a spus Ion Sandu.

Acesta a precizat că începând de Luni, 13 Februarie, va ninge din nou în România, dar a declarat că nu se poate spune de pe acum cât de puternic va ninge sau cât de tare va sufla vântul.

"Dacă este cazul, Vineri dimineaţă, pe site-ul ANM va fi emisă o atenţionare", a declarat directorul ANM.

Premierul interimar, Cătălin Predoiu, a precizat că, datorită ameliorării condiţiilor meteorologice, intervenţia autorităţilor în localităţile izolate a devenit posibilă iar situaţia începe treptat să se normalizeze.

"Cel mai important este faptul că am reuşit să intervenim în cazurile în care era nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. În cele 52 de cazuri aflate în atenţie de seara trecută, am reuşit să salvăm toate persoanele aflate în nevoie", a afirmat Predoiu.

El a subliniat că strategia de închidere a drumurilor pe perioada viscolului a funcţionat şi că acum este mult mai simplu să fie deszăpezite.

La rândul său, ministrul demisionar Traian Igaş a precizat că, la iniţiativa Ministerului Administraţiei şi Internelor, în şedinţa de guvern a fost aprobată suplimentarea, de la rezerva de stat, a unor cantităţi de motorină, alimente şi apă minerală în valoare de 2,5 miliarde lei pentru a fi repartizate către cele patru judeţe cel mai grav afectate de urmările fenomenelor meteo - Brăila, Buzău, Călăraşi şi Vrancea.

La această oră, cea mai scăzută temperatură se înregistrează la Banloc şi Jimbolia, acolo unde sunt -26 grade Celsius. La polul opus, cea mai ridicată temperatură este la Constanţa, Mangalia şi Târnăveni, unde sunt -10 grade Celsius.