Publicat: 12 Iunie, 2018 - 16:55

Urmează ploi, vijelii și condiții de grindină în nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Treptat, aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde spre Oltenia și jumătatea de vest a Munteniei.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în intervalul 12 iunie, ora 20.00 – 13 iunie, ora 14.00, va fi instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, în nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni.

Vor fi averse care vor avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Vântul va avea intensificări de scurtă durată, se vor produce vijelii și vor fi condiții de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Cod galben de ploi însemnate cantitativ în jumătate de țară

Meteorologii au emis cod galben de ploi pentru intervalul 13 iunie, ora 14.00 – 15 iunie, ora 08.00, pentru Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și zonele de munte.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: