10 august 2022

De Ziua europeană a muzicii, Institutul Cultural Român lansează a cincea ediţie #ADMUSICAM

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cu ocazia Zilei europene a muzicii, sărbătorită anual la data de 21 iunie, Institutul Cultural Român lansează a cincea ediţie #ADMUSICAM – o sesiune de două săptămâni de instruire în management personal, prezentare şi audiţii, dedicată muzicienilor cu vârste între 16 şi 25 de ani. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, în perioada 4- 15 iulie 2022.

În cadrul sesiunii de pregătire, cei 20 de tineri muzicieni selectaţi vor avea ocazia să participe la sesiuni de consiliere vocaţională, ateliere de prezenţă scenică şi expresie corporală, Alexander technique, social media skills şi personal branding.

Foşti şi actuali membri ai EUYO vor veni să le împărtăşească mai tinerilor lor colegi din experienţa proprie, iar muzicieni români recunoscuţi internaţional vor oferi sesiuni de mentorat.

Pentru a putea participa la program, candidaţii trebuie să aibă studii muzicale (finalizate sau în curs), vârsta între 16 şi 25 de ani şi să cunoască limba engleză.

Muzicienii selectaţi din afara Bucureştiului trebuie să sosească la Mogoşoaia luni, 4 iulie 2022, iar data de întoarcere va fi luni, 18 iulie 2022. Participanţii selectaţi vor suporta costul transportului până la Mogoşoaia şi retur.

Cursurile sunt gratuite, nu este percepută o taxă de participare. Locurile se ocupă în ordinea înscrierii.

ÎNSCRIERE aici https://forms.gle/PdRrg8GVAtx5H4st5

Data limită: 29 iunie 2022

Informaţii suplimentare: Irina Iacob, Coordonator Program, irina.iacob@icr.ro, 031 71 00 671.

Proiect realizat în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia

Proiectul a fost iniţiat ca parte a Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe’s Orchestral Sector ce şi-a propus să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni.

Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe’s Orchestral Sector şi-a propus să construiască un nou model de calificare a tinerilor muzicieni talentaţi din toate statele membre UE, ajutându-i astfel să răspundă nevoilor în schimbare ale societăţii secolului 21. T2020 se bazează pe inovaţie şi pe cele mai bune practici actuale în educaţie şi performanţă, mobilitate transnaţională, dezvoltarea publicului, inserţie profesională şi platforme digitale, toate structurate pentru a oferi strategii transferabile în orice alt sector ce lucrează cu tinerii. Acesta a fost conceput nu numai pentru a consolida capacitatea sectorului orchestral, pentru a promova ocuparea forţei de muncă de către tineri şi a crea noi categorii de public în Europa, dar şi ca un model exemplar pentru aspiraţiile europene.