30 noiembrie 2021

De Ziua Familiei, autorităţi locale, voluntari, artişti au curățat pârtia din Copou

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Reprezentanţi ai autorităţilor locale, voluntari, artişti şi oameni de cultură, împreună cu familiile lor, au participat sâmbătă la o acţiune de ecologizare organizată pe pârtia din Copou. Evenimentul intitulat „Pârtia de cultură” a fost iniţiat de Ateneul Naţional din Iaşi.

A fost un prilej de a ne întâlni şi de a ne bucura de Ziua Familiei, de a ne bucura, în primul rând, de unul dintre locurile frumoase din Iaşi, a spus managerul ateneului ieşean, Andrei Apreotesei.

Pârtia de schi din Copou este o locație familiară, atât celor ce practică sporturi de iarnă, în anotimpul rece, cât și celor ce participă la evenimentele cultural-artistice organizate în restul anului.

Exemplul oferit de adulţi prin strângerea deşeurilor reprezintă o lecţie pentru cei mici, care vor învăţa să păstreze natura curată.

„Copiii trebuie educaţi, trebuie să vadă de la cei mari, de aceea am venit cu fetiţa mea să afle cât de importantă este natura pentru noi; şi să lăsăm mediul curat în urma noastră când venim în natură şi să ne bucurăm de ea”, a declarat Virgil Popa, dirijor Orchestra Tineret Iaşi.

„Pârtia de Cultură” a unit sub aceeaşi inițiativă instituții publice, culturale, de învățământ, reprezentanți ai mediului privat și voluntari, conform basilica.ro.