Publicat: 28 Martie, 2015 - 12:10
Share

Sâmbătă 28 martie 2015, ora 16, la Castelul Peleș din Sinaia, în organizarea ExcesMusic, a Muzeului Național Peleș și a Asociației Pro Valores, începe o nouă stagiune Sunetul Muzicii. În debutul ediției a V a a tradiționalei manifestări, veți fi martorii unui eveniment deosebit, actrita Daniela Nane, acompaniată de chitaristul Costin Soare, aflati în plin Turneu 'Armonii pascale', vă invită la un spectacol de mare încărcătură spirituală.  

În decorul somptuos al Sălii de muzică, versurile unor poeți ca: Mihai Eminescu, Radu Gyr, Vasile Voiculescu, Ioan Alexandru, Arsenie Boca, Nichifor Crainic sau Costache Ioanid, se vor împleti cu armoniile imaginate de: Johann Sebastian Bach,  Heitor Villa-Lobos, Franz Schubert,   Agustin Barrios-Mangore.

Pentru prima data în istoria Castelului Peleș, un spectacol va fi transmis video live pe internet pe site-ul: http://enjoytv.ro/live.html, link-ul regăsindu-se de asemenea pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/oportunitatiacasa

Daniela Nane va purta o rochie de borangic pe care este imprimat chipul Reginei Maria, o creație semnată Alina Maria Mărgulescu — designerul vestimentar al proiectului Borangic. Acest proiect reuneste profesionisti din mai multe domenii: parfum, fotografie, arhitectura, structura, design de bijuterie, regie si grafica în scopul sutinerii singurului producător și țesător de borangic din România — Cristina Niculescu.

Cu acest prilej Turneului Armonii Pascale actrița, cu o prezență scenică fermecătoare, a declarat: 'Mă bucur mult să aduc în fata iubitorilor de poezie câteva dintre cele mai frumoase versuri scrise vreodată despre adevăr, divin, lumină, pace și dragoste. Sper că oamenii să trăiască momente de reală emoție și încântare, care să le atingă inima, readucându-le aminte de toată generozitatea si nobletea din suflete.'

După acest spectacol, Turneul 'Armonii pascale', va poposi si în alte locuri deosebite, precum: Teatrul Național din Chișinău (29 martie 2015, ora 16), Palatul Unirii din Iasi (30 martie 2015, ora 18), Teatrul Tineretului din Piatra Neamt (31 martie 2015, ora 18), Centrul Cultural 'Eugen Ionescu' din Slatina (3 aprilie 2015, ora 18) si Palatul Mogosoaia (4 aprilie 2015, ora 17).

Daniela Nane este actriță la Teatrul Bulandra din București din 1995, de când a absolvit Academia de Teatru și Film din București, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Artă din Amsterdam și Berlin în 1995 și încă un masterat în Cultură, civilizație și teatru japonez la Catedra teatrală Unesco, în 2012. A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul 'Patul lui Procust', după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: 'O scrisoare pierdută', 'Scandal la Palermo', 'Fuga' și noile producții realizate în regia lui Andrei Șerban — 'Omul cel bun din Seciuan' și în regia lui Alexandru Darie — 'Conversație după înmormântare'. Tot în 1995 debutează și în film, în 'Eu sunt Adam', în regia lui Dan Pița, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, romanești sau internaționale. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitată    de-a lungul timpului în numeroase spectacole, atât în Bucuresti, la Ateneul Roman, cât si în alte orase din România, iar în luna octombrie a anului 2014 a susținut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice.

Costin Soare este unul dintre cei mai activi și mai implicați muzicieni-chitariști ai generației sale.

A susținut recitaluri în țară și în străinătate; este președintele Asociației Culturale Kitharalogos, organizator al 'Serilor de chitară' din stagiunea Fundației ACCUMM de la Palatul Suțu, București. Este profesor la Colegiul Național de Arte 'Dinu Lipatti' și profesor asociat la Universitatea de Muzică din București. Este absolvent al cursurilor de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama — Glasgow, UK, iar în anul 2008 și-a finalizat studiile ('teacher training program') la Universitatea de Educație (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Apare frecvent în juriile concursurilor naționale și internaționale din țară, unde contribuie la descoperirea și recompensarea tinerilor muzicieni. În 2013 și 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vară ale 'Academiei Sighișoara', iar în iunie 2014 a lansat CD-ul intitulat 'Nocturne și dansuri', cu lucrări pentru chitară solo înregistrate în premieră la noi, aparținând unor creatori ca: J.S Bach, B.Britten și T.Takemitsu.

Accesul se face pe bază de invitație, care poate fi obținută completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-i-editia-a-v-a/