30 iunie 2022

Debut turistic promiţător al lunii Ianuarie pe Valea Prahovei, in ciuda restricţiilor impuse de noul val al pandemie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sărbătorile de iarnă au trecut cu brio peste testul pandemic, măsurile de combatere a virusului nu au fost drastice, astfel că turiştii s-au putut bucura de libertatea de altă dată.

Weekendul care tocmai a trecut, a umplut din nou staţiunile de pe Valea Prahovei unde a nins ca în poveşti. Pârtiile au funcţionat cu mici probleme, la Sinaia a fost ceaţă şi vântul a bătut cu putere, acest lucru a făcut ca gondola să-şi întrerupă ceva timp activitatea, la Buşteni pârtiile au fost deschise.

Şi preţurile sunt ceva mai accesibile după sărbători. Tarifele au scăzut, în medie, cu 30-40%, conform reprezentanţilor din turism. În unele cazuri sunt reduceri în timpul săptămânii. Un manager hotel 4 stele: „Tarifele încep de la 450 de lei până la 800 de lei, gradul de ocupare este de sută la sută”.

Nu putem spune acest lucru despre perioada care va sa urmeze. Din păcate un nou val pandemic aduce cu sine noi restricţii care îngrădesc desfăşurarea firească a acestor activităţi. Masca devine obligatorie atât în interior cât şi în exterior în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Iubitorii sporturilor de iarnă, şi nu numai, pot profita în perioada 10 ianuarie – 28 februarie 2022, de reduceri tarifare atractive de 25% prin oferta „Trenurile Zăpezii” disponibila la trenurile InterRegio CFR Călători care circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi.

Potrivit companiei, „Trenurile Zăpezii” reprezintă o alternativa rapida la aglomeraţia din trafic in special pe Valea Prahovei.

Pentru mini-vacanţa 21-24 ianuarie pronosticurile meteorologice arată că vremea o sa fie favorabilă, astfel ca sunt aşteptate rezervări pe ultima sută de metri.