Publicat: 3 Mai, 2019 - 13:37
Share

Noul sezon al evenimentului urban SIMFONIA APEI debutează pe 4 mai, cu începere de la ora 21.00.

Primăria Capitalei şi Apa Nova anunţă lansarea unei noi ediţii a spectacolului de apă, muzică şi lumini "SIMFONIA APEI" la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii, pe 4 mai, de la ora 21.00.

Show-ul care a încântat turiştii şi bucureştenii anul trecut revine la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii. Unul dintre cele mai importante puncte de atracţie ale oraşului, care plasează Bucureştiul pe harta destinaţiilor turistice din Europa, readuce un nou sezon de spectacole care vor fascina publicul în zilele de weekend (de vineri până duminică) până la finalul lunii octombrie.

Fântânile bucureştene din piaţa Unirii, redeschise în anul 2018 după un amplu proces de reabilitare desfăşurat de Apa Nova, în baza obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, sunt primele fântâni din Europa care beneficiază de echipamente de ultimă generaţie şi oferă o nouă perspectivă apei şi oraşului deopotrivă.

Sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unităţi individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii. Fântânile din Piaţa Unirii, construite la sfârşitul anilor '80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafaţă a apei de 16.200 mc, unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

În cadrul ediţiei de anul acesta, tema care va sta la baza spectacolelor este cea a valorilor româneşti, care vor fi celebrate cu un show inedit. Spectacolele de apă de la fântâni sunt declinate pe patru tematici menite a aduce în prim plan: stelele sportului românesc, pioneri ai inovaţiei româneşti, Bucureşti - capitală europeană şi genii ale culturii şi literaturii româneşti. Fiecare tematică are un mix muzical şi o paletă cromatică specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.
"În piaţa Unirii din Capitala României se află primele fântâni din Europa care au o tehnologie de ultimă generaţie şi oferă astfel o nouă perspectivă de dezvoltare urbană, prin intermediul apei. De aceea, considerăm că spectacolele fântânilor sunt un prilej de mândrie pentru întreaga ţară. Simfonia Apei din acest an va aduce în prim-plan valorile româneşti, care ne unesc pe noi, românii, şi care au făcut cunoscută România în lume.
Am selectat pentru show-urile din acest an un mix de melodii care vor pune în valoare dinamica şi energia apei şi vor transmite emoţia pe care ne-o dorim pentru a cinsti şi sărbători valorile noastre româneşti", au declarat organizatorii Primăria Capitalei şi Apa Nova Bucureşti.

Fântânile urbane din Piaţa Unirii vor oferi în sezonul de anul acesta patru variante de spectacole care vor rula de vineri până duminică, în fiecare weekend, până la finalul lunii octombrie. Acestea au tematici diferite, melodiile selectate completând magia creată de jocul de apă şi lumini. Noile spectacole vor fi prezentate publicului treptat, astfel încât, fiecare sfârşit de săptămână petrecut la fântâni va fi diferit.
Pe cele patru "ecrane de apă" orientate spre cele patru puncte cardinale, de la fântâna centrală din Piaţa Unirii se va creea o platformă multimedia imensă pe care se vor face proiecţiile temei spectacolelor, onorându-se astfel într-un stil artistic valorile româneşti.
Fântânile din perimetrul Pieţei Unirii oferă bucureştenilor spectacole de apă, lumini şi muzică, în 4 regimuri de funcţionare: regim de zi, seară, respectiv noapte, de luni până joi, iar în weekend (de vineri până duminică) funcţionează seara în regim de spectacol stradal.

Programul evenimentului de redeschidere al noului sezon Simfonia Apei implică restricţii de circulaţie în perimetrul Pieţei Unirii în intervalul orar 18:00 - 23:00, în ziua de 4 mai 2019.

Vă aşteptăm la Fântânile din Piaţa Unirii din Bucureşti, la un spectacol românesc de neuitat!

 

Tag-uri Institutii: