Publicat: 4 Decembrie, 2013 - 07:29

Festivitățile cu specific național continuă la Artmark în seara de 4 decembrie, când, la Palatul Cesianu-Racoviță, personalități culturale reprezentative și presa sunt invitații unui Cocktail aniversar 5 ani de Artmark, a cărui tematică sunt valorile românești autentice. Tonul aniversar este păstrat de Artmark în cele două evenimente majore ce încheie 2013 cu „Licitația de Crăciun, inclusiv o selecție din colecția de vinuri Mouton Rothschild”, organizată miercuri, 11 decembrie, ora 19, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, respectiv „Licitația de Iarnă, Ediție Aniversară, Artmark – după 5 ani”, organizată la Ateneul Român în seara de 18 decembrie.

Licitația cu tematică de Crăciun aduce în seara de 11 decembrie o paletă diversificată de piese de colecție, de la bijuterii și obiecte decorative până la jucării de colecție și vinuri rare, din gama de colecție Mouton Rothschild, cotate internațional.
Unul dintre cele mai valoroase loturi din acestă secvență dedicată vinurilor de colecție îl reprezintă o sticlă de Mouton Rotschild din anul 2000 (preţ de pornire: 1.180 de euro). De altfel, ediția Mouton Rothschild 2000 tocmai a înregistrat recent, în iunie 2013, la cea mai mare casă de licitații din Europa, un rezultat remarcabil, fiind adjudecată cu 14.640 de dolari, cu 22% peste estimările casei.
Alte loturi inedite, de colecție, sunt șase sticle de Mouton Rothschild din 2009 (preţ de pornire: 4.500 de euro) - cu etichetă realizată de unul dintre cei mai apreciați artiști contemporani ai lumii, Anish Kapoor - și un Mouton Rotschild din 1973 - primul an în care Château Mouton Rothschild a fost clasat „Premier Cru Classé” și celebrat prin atribuirea unei etichete pe măsură, purtând semnătura celebrului artist spaniol Pablo Picasso.
Expoziţia „Colecţia Cadouri de Crăciun şi Capodopere ale Picturii Româneşti”, reunind cele peste 350 de loturi din licitaţiile lunii decembrie, este deschisă la Palatul Cesianu-Racoviţă de marți, 26 noiembrie, până marți, 10 decembrie, orele 10:00 - 20:00.