6 iulie 2022

Decizie a Judecătoriei Hârlău, judeţul Iaşi

GAVEL ON COMPUTER KEYBOARD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 03.08.2021, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul L.A.I. pentru săvârşirea infracţiunilor de Ucidere din culpă şi Părăsirea locului accidentului ori modificarea urmelor acestuia, fapte prevăzute de art. 192 alin. (1) şi (2), art. 338 alin. (1), cu aplic. art. 38 alin. (1) Cod penal.

Din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că:

– în noaptea de 28/29.07.2021, inculpatul L.A.I., în timp ce se afla la volanul autoturismului Dacia, l-a lovit pe numitul M.D., pieton care se deplasa pe drumul Pîrcovaci – Hârlău, proiectându-l în şanţul de colectare a apei, inculpatul părăsind locul accidentului, fără a anunţa organele de poliţie.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău
Procuror,
Sava Teona Alexandra