31 iulie 2021

Decizie a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi

GAVEL ON COMPUTER KEYBOARD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 19.07.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 Cod penal, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă prev. şi ped. de art. 338 alin. 1 Cod penal, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prev. şi ped. de art. 334 alin. 1 Cod penal, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, faptă prev. şi ped. de art. 334 alin. 2 Cod penal, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că în ziua de 19.07.2021, în jurul orei 20.15, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice ( o concentraţie alcoolică în sânge de 1,52 g%o, la prima probă, respectiv 1,44 g%o, mostră prelevată la cea de-a doua probă recoltată), inculpatul C.I. a condus un autoturism marca Audi, neînmatriculat, având aplicate plăcuţe false de înmatriculare, pe DJ 255 C şi pe drumurile publice de pe raza satului Cişmele, com. Smârdan, jud. Galaţi, cu direcţia de deplasare dinspre Poligonul Smîrdan către satul Mihail Kogălniceanu, iar pe fondul vitezei excesive, neadaptată la drumul în curbă spre dreapta, a pierdut controlul autoturismului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a numiţilor M.A.M.( prezentând leziuni corporale care se cuantifică prin 7-8 zile de îngrijiri medicale) şi A.C., ambii pasageri în autoturism, pe locurile din spate, aceştia fiind transportaţi la Spitalul Sf. Ap. Andrei-Galaţi şi Spitalul de Pediatrie-Galaţi.

După producerea accidentului, inculpatul C.I. a părăsit locul evenimentului rutier, fiind identificat de organele de poliţie după aproximativ două ore, la domiciliu.

La data de 20.07.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a formulat propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului C.I., propunere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Galaţi.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie. Comunicat de presă – Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi