16 octombrie 2021

Decizie a Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei în dosarul agresării activiştilor de mediu şi a unui jurnalist

GAVEL ON COMPUTER KEYBOARD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Control judiciar – agresarea unor activişti de mediu şi a unui jurnalist

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 18.09.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru inculpaţi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 din Codul penal (trrei dintre inculpaţi) şi a infracţiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 1 din Codul penal (cel de al patrulea inculpat).

În fapt s-a reţinut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, judeţul Suceava, cei patru inculpaţi au lovit cu pumnii şi picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant.

Totodată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar faţă de cei patru inculpaţi.

Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor, precum şi asigurarea bunei desfăşurări a urmăririi penale şi înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unor măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat de presă – Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei