29 septembrie 2022

Decizie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor

justitie
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Structura de comunicare publică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prin purtătorul de cuvânt, prim procuror adjunct Săbău Gligor, este împuternicită să aducă la cunoştinţa mass-media următoarele:

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 11.01.2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale fata de suspectul S.I.D. în vârstă de 29 ani, cu privire la săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 Cod penal.

Din probele administrate până în prezent în cauză s-a reţinut că în data de 01.01.2022, în jurul orei 03:14, în timp ce inculpatul S.I.D. în vârstă de 29, domiciliat în corn. Tinca se află în incinta localului S.C. Omnium S.R.L., situat în localitatea Tinca, jud. Bihor, s-a îmbrâncit cu victima L.S., în vârstă de 22 ani, împingând-o pe aceasta din urmă pe scările de acces în incinta localului, victima pierzându-şi echilibrul şi cazând la baza scărilor, lovindu-se în zona capului, fapt pentru care, la data de 10.01.2022, a rezultat decesul acesteia, ca urmare a hematomului subdural acut, survenit în cadrul unui traumatism cranio-cerebral, în evoluţia căruia a survenit ca şi complicaţie septică bronhopneumonia.

Prin ordonanţa din data de 11.01.2022 s-a dispus reţinerea inculpatului S.I.D. pe o perioadă de 24 de ore, începând cu aceeaşi dată, ora 18:45, şi până la data de 12.01.2022, ora 18:45.

în data de 12.01.2022 procurorul de caz a formulat propunere de arestare la domiciliu a inculpatului S.I.D., la finalul dezbaterilor Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor dispunând arestarea la domiciliu a acestuia pentru o perioadă de 30 zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului şi arestarea la domiciliu a acestuia reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, şi nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicităţii în raport de specificul cauzei şi faza procesuală în care se află aceasta, vom comunica în consecinţă.