1 iulie 2022

Decizie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Structura de comunicare publică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prin purtătorul de cuvânt, prim procuror adjunct Sabău Gligor, este împuternicită să aducă la cunoştinţa mass-media următoarele:

Prin ordonanţa din data de 29.12.2021 a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de numitul C.P.B. pentru săvârşirea infracţiunii de omor, faptă prev. şi ped. de art.188 alin. l din Cod penal.

Din probele administrate în cauză s-a reţinut că în data de 29.12.2021, în jurul orei 02:00, pe fondul unui conflict spontan cu victima, declanşat de o datorie de 60 de lei pe care avea să i-o achite acesteia, la un moment dat, întrucât era agresat verbal şi fizic de către victima, inculpatul a luat un cuţit, cu care a înjunghiat-o de 3 ori, provocându-i plăgi înţepate/tăiate ce au declanşat hemoragii interne produse prin lezarea de organe intraabdominale (stomac, pancreas) şi structuri vasculare (artera aorta), determinând direct şi necondiţionat decesul victimei M.K.M.

După săvârşirea faptei, autorul a anunţat organele de poliţie.

Prin ordonanţa din data de 29.12.2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor inculpatul a fost reţinut pe o durată de 24 ore.

La data de 29.12.2021 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului C.P.B. şi formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive a acestuia reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, şi nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicităţii în raport de specificul cauzei şi faza procesuală în care se află aceasta, vom comunica in consecinţă.

Cu respect,
PRIM PROCUROR ADJUNCT
Sabău Gligor