13 august 2022

Decizie a Tribunalului Timiş

justitie
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului M.A.G., aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

Procurorii au reţinut că în data de 8 decembrie 2021, în scopul obţinerii sumei de 100 euro pentru fiecare migrant, inculpatul ar fi îmbarcat într-o autoutilitară, din parcarea situată în proximitatea Hergheliei Izvin din judeţul Timiş şi ar fi transportat pe A1, înspre Arad, 26 migranţi intraţi fraudulos în România, care intenţionau să ajungă în Italia.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă în vederea judecării cauzei, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Comunicat de presă – Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş