Publicat: 12 Mai, 2016 - 18:29
Share

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a hotărât să aplice o somație publică societății Media Pro Comunication SRL pentru postul Media TV din Medgidia pentru emisiunile 'Eu sunt România' (ediția din 22.01.2016) și 'Știri 24 Media Tv Medgidia' (ediția din 28.01.2016). La difuzarea acestor emisiuni, radiodifuzorul a încălcat dispozițiile art. 40 alin. (1), respectiv pe cele ale art. 71 alin. (1) lit. a) și b) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit cărora:

'Art. 40 (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzații unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susținute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul să intervină pentru a—și exprima punctul de vedere; dacă acuzațiile sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; în situația în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie să se precizeze acest fapt.'

'Art. 71 (1) Prezentarea sondajelor de opinie va fi însoțită în mod obligatoriu de următoarele informații:

a) denumirea celor care au solicitat și a celor care au realizat sondajul;

b) perioada în care a fost efectuat sondajul și metodologia utilizată.'

În aceeași ședință, Consiliul a aprobat solicitarea de licență audiovizuală prin rețele de comunicații electronice a societății STILUS SRL Vicovu de Sus, jud. Suceava pentru postul Stilus CATV din Vicovu de Sus, jud. Suceava (exclusiv videotext).

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul

Comunicat de presă - CNA