Publicat: 28 Aprilie, 2015 - 19:29
Share

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să sancționeze cu amendă în cuantum de 20.000 de lei postul România TV pentru încălcarea prevederilor art. 40 alin. (2) și (3), precum și a dispozițiilor art. 47 alin. (2) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, după analiza rapoartelor de monitorizare întocmite de direcția de specialitate (ca urmare a sesizărilor primite la CNA) pentru mai multe emisiuni difuzate de acest post de televiziune (art. 40 '(2) Moderatorii programelor au obligația să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmațiile acuzatoare sau să indice, cel puțin, probele care le susțin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzațiile. (3) Moderatorii, prezentatorii și realizatorii programelor au obligația să nu folosească și să nu permită invitaților să folosească un limbaj injurios sau să instige la violență'; art. 47 (2) 'Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naționalitate, sex, orientare sexuală sau etnie'.)

De asemenea, Consiliul a decis să aplice o somație publică postului Est TV Piatra Neamț pentru nerespectarea prevederilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului, conform cărora: 'Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele și în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) și e)'.

În aceeași ședință, Consiliul a aprobat solicitarea societății M&M CHANNEL SRL București de acordare a licenței audiovizuale pentru difuzarea prin satelit și prin rețele de comunicații electronice a serviciului de programe MONEY NEWS din București.

Biroul Comunicare și Relații cu Publicul