Publicat: 13 Februarie, 2015 - 16:39

Biroul de Informare și Relații Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

"Având în vedere susținerile apărute în cursul zilei de azi — 13.02.2015 în mass-media, cu privire la motivul punerii în libertate a inculpatului CHIRIȚĂ MIHAI GUSTIN-denumit de presă 'pistolarul din Militari'—ca urmare a faptului că procurorul de ședință 'a omis să ceară prelungirea mandatului' său 'a uitat să ceară menținerea arestului preventiv' facem următoarele precizări:

Inculpatul CHIRIȚĂ MIHAI GUSTIN a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care și cea de vătămare corporală prevăzută de art. 194 alin. 1 lit. a C.pen. cu aplic. Art. 5 C.pen., întrucât la data de 23.11.2013 a fost implicat într-un conflict în cursul căruia a făcut uz fără drept de o armă de foc neletală cu consecința vătămării integrității corporale a trei persoane.

Instanța sesizată cu judecarea în fond a cauzei a fost Curtea de Apel București.

La termenul de fond din data de 02.02.2015, inculpatul CHIRIȚĂ MIHAI GUSTIN a solicitat instanței de judecată înlocuirea măsurii arestării sale preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

Procurorul de ședință a formulat concluzii de respingere a cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu și de menținere a măsurii arestării preventive a inculpatului sus-menționat apreciind-o ca fiind 'oportună și corespunzătoare și la acest moment', concluzii ce au fost menționate în încheierea de ședință de la termenul respectiv.

Prin urmare orice susțineri făcute în sensul că reprezentantul Ministerului Public ce a participat la ședința de judecată a omis/ uitat să ceară menținerea măsurii arestării preventive față de acest inculpat sunt vădit netemeinice, nereale și au un caracter pur tendențios".