Publicat: 8 Aprilie, 2015 - 20:12

Biroul de Informare și Relații Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

"în cauza penală cu nr. 39/P/2015 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București se efectuează urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de desfășurarea fără licență sau autorizație de activități din domeniul jocurilor de noroc prevăută și pedepsită de art. 23 alin.l din O.U.G. nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

La data de 26.03.2015 prin ordonanța nr. 39/P/2015 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Compania Națională Loteria Română S.A. sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 23 alin.l din O.U.G. nr. 77/2009 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. faptă săvârșită în perioada 2006-2014, constând în aceea că în perioada de timp menționată a desfășurat, fără a avea licența și autorizările necesare, activități de jocuri de noroc de tip slot-machine cu un nr. total de 6263 aparate puse la dispoziție de către alte persoane juridice.

Prin aceeași ordonanță, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de SC LOTROM S.A. sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 48 C.pen. raportat la art. 23 alin.l din O.U.G. nr. 77/2009 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. constând în aceea că în perioada 2006-2014 a pus la dispoziția Companiei Naționale Loteria Română S.A. aparate pentru activități de jocuri de noroc tip slot-machine cu care au fost desfășurate activități de jocuri de noroc neautorizate și nelicențiate. Cuantumul prejudiciului se ridică la suma de 463.373.647,02 LEI. In cauză s-au luat măsura asiguratorie a popririi asupra conturilor bancare ale persoanelor cercetate.

Cu privire la situația de fapt reținută, numele/identitatea altor persoane cercetate, faptele și infracțiunile reținute în sarcina acestora și probele administrate, menționăm că în momentul de față acestea nu pot fi făcute publice întrucât ar fi de natură să afecteze mersul anchetei penale.

În prezent, în cauză se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale. Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

Compartimentul de Infirmare și Relații Publice al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București