Publicat: 16 Ianuarie, 2015 - 10:38
Share

În contextul evenimentelor care au determinat începerea urmăririi penale de către Direcția Națională Anticorupție, față de secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Șova Mihai și de consilierul Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, prin decizii ale Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), acestora le-au fost retrase autorizațiile de acces la informații clasificate.

În aceste condiții, cei doi angajați ai MAI nu își mai pot îndeplini atribuțiile prevăzute în funcțiile pe care le-au deținut până la data de 15 ianuarie 2015.

La propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, prin decizie a Primului-ministru, comisarul-șef de poliție Șova Mihai a fost eliberat din funcția publică de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne.

La solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, începând cu data de 15 ianuarie 2015, a fost încetată detașarea doamnei Popa-Mocanu Ingrid-Luciana. Aceasta era detașată la Ministerul Afacerilor Interne de la Ministerul Justiției, din anul 2013.