30 noiembrie 2021

Decizii ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 25.11.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, prev. de art. 263 alin. 1 şi alin. 2 lit. a C.pen.

În fapt, s-a reţinut că în data de 24.11.2021, inculpatul A.A. (cetăţean străin) a organizat transportul unui grup de 4 migranţi de origine afro-asiatică în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, punând la dispoziţia inculpatului B.L. (cetăţean român) locaţiile GPS de îmbarcare şi debarcare a migranţilor, acesta din urmă preluând migranţii şi transportându-i în acelaşi scop, ambii inculpaţi urmărind obţinerea unui folos patrimonial.

La data de 25.11.2021 s-a dispus reţinerea celor doi inculpaţi, urmând ca în privinţa inculpatului A.A. să se formuleze propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM – PROCUROR, PURTĂTOR DE CUVÂNT,

FILIP M. VIOLETA PROCUROR BOGOSOV GORDANA

Carla Bianca Lavric
Specialist IT
PT Timiş