5 octombrie 2022

Decizii ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş

GAVEL ON COMPUTER KEYBOARD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 25 noiembrie 2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii S.J. şi A.F., sub aspectul comiterii infracţiunii de /complicitate /la/trafic de migranţi în formă continuată/, prevăzută de art.48 alin.1 C.pen. raportat la art.263 alin.1, alin.2 lit.a C.pen. cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen..

În fapt, s-a reţinut că în perioada 08 – 15 noiembrie 2021, în scopul obţinerii unui folos material, constând în contravaloarea unui transport din Timişoara în Austria,cei doi inculpaţi ar fi acordat ajutor în desfăşurarea activităţii de trafic de migranţi, inculpatului S.M., în prezent aflat în stare de arest preventiv, prin comunicarea către acesta a locului de preluare a migranţilor, prin închirierea a două apartamente în Timişoara unde au fost adăpostiţi migranţii şi ulterior prin transmiterea datelor referitoare la transportul migranţilor, în scopul trecerii frauduloase de către aceştia a frontierei de stat a României spre ţări din Europa de vest.

În data de 26 noiembrie 2021, inculpaţii S.J. şi A.F. au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, care a admis cererile şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Comunicat de presă – Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş