Publicat: 6 Iulie, 2012 - 14:00
Share

În calitate de parlamentar PSD doresc să vă informez că votez pentru suspendarea Președintelui României și vă invit să citiți motivele pentru care voi face acest lucru.

Consider că în ultimii doi ani de zile Președintele României a încercat să anuleze regimul democratic din România încălcând, în mod flagrant Constituția, legea fundamentală a ţării. A crezut că este veşnic, că România este o feudă, iar noi, restul populaţiei suntem sclavii săi. A crezut că va putea comite abuz după abuz, fără ca cineva, vreodată, sa încerce să sancționeze acest mod discreditar și neconstituțional de a conduce ţara, prin uzurparea atribuţiilor celorlalte instituţii fundamentale ale statului: Guvern , Parlament, Curtea Constituţională.
Prin urmare, suspendarea de către Parlament a Președintelui României este necesară! Altfel, nu putem rezolva blocajul instituţional în care România se află şi nici nu vom putea acţiona în vederea îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei, aşa cum am promis. Parlamentul României nu avea altă soluție pentru că Traian Băsescu a sabotat în mod continuu România. A sabotat Guvernul Tăriceanu, l-a sabotat pe Emil Boc și, încă de la învestire, a sabotat Guvernul Ponta (USL), aruncând în derizoriu orice încercare a acestuia de a-şi exercita atribuţiile şi de a-şi respecta promisiunile faţă de oameni.

Printr-o serie de instituţii aflate în directa coordonare a Președintelui României au fost făcute presiuni şi s-au creat scenarii pentru a denigra activitatea membrilor Guvernului.

Mai mult decât atât, joi, când USL a sancționat, cu mult curaj, abuzurile Președintelui României, acesta a continuat cu minciunile sfidătoare! Nu a ezitat să afirme că respectă Parlamentul, după ce, timp de 7 ani, a ignorat forul legislativ al țării și a minimalizat rolul parlamentarilor limitându-i pe aceştia la cifra 322, doar pentru simplul fapt că au avut curajul şi tăria de a-l suspenda, în 2007.

În plus, Traian Băsescu nu numai că a atacat în mod constant Parlamentul, dar a dat şi instrucţiuni Legislativului cu privire la actele ce trebuie adoptate, când, în ce condiţii şi care sa fie conţinutul lor, dovedind astfel lipsa de respect faţă de activitatea şi atribuţiile parlamentarilor, într-o încercare de a controla totul.

Declaraţia Preşedintelui a fost o ultimă reprezentaţie de minciună, manipulare şi control, marca Traian Băsescu.

Vineri, 6 Iulie, după ce Președintele României va fi suspendat se va face dreptate pe jumătate. Parlamentul îl va suspenda pe Traian Băsescu pentru toate relele, intrigile și umilințele la care i-a supus pe români. Dreptate totală se va face doar atunci când, întors la popor, românii îl vor demite!

Ciprian Nica, Deputat PSD de Vrancea