27 mai 2022

Declaraţie de sprijin faţă de administraţia electorală din Mexic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că în urma desfăşurării cu succes a alegerilor din Mexic din data de 6 iunie 2021, la iniţiativa Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a semnat declaraţia de sprijin faţă de menţinerea independenţei administraţiei electorale din Mexic.

Alături de ACEEEO şi AEP, declaraţia de sprijin a fost semnată de către următoarele organizaţii internaţionale: International IDEA, Democracy International şi Transparencia Electoral.

Asumarea declaraţiei reprezintă recunoaşterea de către organizaţiile semnatare a activităţii Institutului Naţional Electoral (INE) din Mexic în vederea pregătirii şi desfăşurării alegerilor din data de 6 iunie 2021, care au fost organizate cu respectarea principiilor imparţialităţii şi transparenţei, precum şi în conformitate cu standardele recunoscute la nivel internaţional.

Reamintim că, în data de 25 mai 2021, în contextul deţinerii preşedinţiei Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), preşedintele AEP a participat la ceremonia de reînnoire a Acordului general de cooperare între ACEEEO şi INE Mexic.