27 septembrie 2022

Declarații despre mîncarea și căldura noastră, de la New York

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vai ce frumos se vede East River și ce frumos arată siluetele celor doi zgîrie-nori noi, ridicate pe locul tragediei din 9/11 septembrie! Și ce frumos cadru a fost ales să vedem și valurile, și siluetele zvelte! Frumos peisaj, frumos loc, frumos cadru, undeva mai aproape de nori și mai departe de țară.

Suntem în rînd cu lumea și stăm ca boierii la Hotelul Ritz Carlton și facem cu mîna poporului român!

O nouă vizită „istorică” a Faraonului în America

La o privire printre imaginile de promovare a camerelor cunoscutului hotel, am dat peste cadre care seamănă mai mult cu visele celor care vor să ajungă în America decît cu locul în care se dezbat marile peobleme ale planetei.

Oricum, faptul că președintele Iohannis vorbește mai ușor cu New Yorkul pe fundal și cu doamna după dînsul (ea nu se vede în cadru, dar prezența sa binefăcătoare se simte în relaxarea președintelui nostru) este de natură să ne încurajeze și să ne dea speranțe. Avem un viitor frumos și sigur și trebuie să stăm liniștiți acasă pentru că zgomotoasele scandaluri între politicieni nu merită băgate în seamă. De-aia a și zis:

”Dar asta nu este niciun fel de catastrofă și știu că mediatic este senzațional că a zis X despre Y nu știu ce. În realitate, coaliția funcționează, Guvernul funcționează și știți cu toții că lucrurile sunt bine gestionate. Haideți să nu confundăm discursul politic, care de multe ori vine doar să profileze pe un politician și guvernarea, care funcționează chiar foarte bine”

Să nu ne faceți griji! La noi acasă, totul merge bine și frumos. Am scăpat de căldură și de secetă. Omul nostru de la New York este garantul securității noastre, inclusiv alimentare și energetice. Dacă n-ați citit, vă reproduc eu garanțiile sale, cu atît mai solide cu cît au fost rostite de la New York, cu un fundal sănătos, ca o invitație în America. Nu pe Valea Oltului sau de la Păltiniș, ca nu cumva să zicem:

-Lasă, dom’le, că pe astea le știm și le-am mai văzut!

Iohannis, la Londra cu o cursă privată

Nu de pe Valea Oltului sau de la Păltiniș! Si nici de la Londra că era înmormîntare la care trebuia să fie văzut alături de ceilalți șefi de state și nu încurcat de mărunțișurile noastre cotidiene. Direct de la New York, din inima parteneriatului nostru strategic. Așa că mesajul de peste Ocean este mai greu, mai solid, mai sigur, mai americano-german.

Nici n-a aterizat bine, nici n-a apucat să-și desfacă bagajele și a dat fuga la camerele de luat vederi ca să ne transmită:

”Nu cred că în România vom avea o criză alimentară și nu cred că undeva în Europa vom avea o criză alimentară. Vom avea, este posibil, din păcate, o creștere la prețurile unor alimente, dar trebuie să fim foarte conștienți, această criză alimentară va lovi prima dată statele mai sărace și de acolo criza poate să aibă repercursiuni foarte grave și pentru noi. Deci, faptul că ne implicăm pentru a preveni o criză alimentară este un semn de solidaritate cu lumea care încă nu își permite de toate. Este un semn de solidaritate cu cei care încearcă să prevină o nouă criză globală. Însă pentru români nu trebuie să apară așa semne de întrebare. Nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raționaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ține prețurile la un nivel pe care românii și-l pot permitedintele alături de restul lumii”.

Cum credeți că va fi la iarnă și cum vă veți descurca cu prețurile la energie și la gaz? Mesajul a venit tot de la New York și conține asigurarea că președintele face economii și reduce temperatura cînd pleacă din Bulevardul Primăverii, lucru pe care-l respectă și acasă la Sibiu, inclusiv pe Valea Oltului:

”Cred că a face economie într-o vreme în care criza energetică este evidentă, într-o vreme în care ne dorim tranziția verde, lucrurile sunt, ca să mă exprim, poate, un pic mai colocvial, sunt destul de simple. Trebuie să evităm să risipim energia, când plecăm de acasă putem să permitem ca locuința să fie un pic mai rece dacă plecăm, putem să stingem lumina, dacă nu este nevoie să folosim anumite aparate electrice, ele pot fi fără probleme scoase din priză și așa mai departe. Am mai spus-o și cred că este bine să o repet: nu ne dorim și nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, cum se spune, dar este un lucru natural și foarte potrivit, foarte bun, etic corect, un semn de solidaritate, să facem economii rezonabile acolo unde putem, fiecare acasă, și toate aceste lucruri pe care vi le-am enumerat le practic și eu la mine acasă”.

-Ați înțeles?

-Merci că m-ați ales!