Publicat: 21 August, 2012 - 14:41
Share

Preşedintele interimar Crin Antonescu face, Marți, declaraţii de presă după ce Curtea Constituţională a decis invalidarea referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu. Amos News redă principalele declarații:

- Am luat act de hotărârea CCR, primul lucru care trebuie spus e că atât eu ca preşedinte interimar, cât si PNL vom respecta aşa cum am anunţat hotărârea. Ca atare, cursul procedurilor care urmează va fi parcurs, nimeni nu pune la îndoială respectarea decizie
 
- Socotim hotărârea CCR nedreaptă pentru că ignoră votul a 8,5 milioane cetăţeni, pentru că ignoră o majoritate reală a cetăţenilor care ar fi trebuit, conform tuturor legilor invocate chiar de Curte, să constituie cvorumul, ignoră legile pe care Curtea le invocă: legea referendumului, pentru alegerea preşedintelui.
 
- În mod contradictoriu cu propriile sale decizii, CCR a refuzat să ia act de situaţia că cel puţin peste 2 milioane alegători români nu puteau figura in listele permanente, ca atare nu puteau fi luati in calcul la cvorum
 
- Chiar dacă respectăm decizia CCR, şi chiar dacă Băsescu redevine legal preşedinte al României, pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedinte, sau e preşedinte ilegitim pe care politic nu îl recunoaştem. Noi ave mde ales între a recunoaşte o hotărâre aşa cum a fost luată de CCR, şi a recunoaşte voinţa cetăţenilor.
 
- Vedem cum azi, din punct de vedere birocratic, regimul Băsescu forţeaz o victorie, revenirea în funcţie a unui om care a fost in măsură copleşitoare delegitimat prin votul românilor, ales cu 5 milioane de voturi şi destituit de 7 milioane. Nu putem pune problema coabitării pentru că nu e vorba de coabitarea noastră cu Băsescu, ci cu cei 7,5 milioane români, care nu doresc să mai coabiteze cu el.
 
- Băsescu poate coabita cu Parchetul General ,cu majoritatea CCR, cu serviciile secrete, cu instanţe internaţionale, dar nu mai poate coabita cu 7,5 milioane români şi ca atare, nici cu noi pentru că obligaţia noastră politică nu e faţă de CCR, de Traian Băsescu şi prietenii săi, ci faţă de ei 7,5 milioane oameni.
 
- Am spus că dacă Băsescu nu va fi demis d voinţa alegătorilor români mă voi retrage definitiv din politică. NU mă retrag din politică pentru că Băsescu a fost demis în realitate, pe fond, pe temeiuri de majoritate. Nu mi-am luat angajamentul de demisie nici în faţa Comisie Europene ,nici a Departamentului de Stat al SUA, nici a majorităţii CCR. Azi rămân şi eu şi PNL in serviciul oamenilor care sunt nedreptăţiţi. Rămân în serviiul celor care şi-au spus cuvântul. Cel care trebuie să demisioneze e Traian Băsescu. Eu nu fug inf aţa tuturor combinaţiilor de putere pe care Băsescu le face.