31 iulie 2021

Declaratiile lui Vladimir Putin după întâlnirea cu Joe Biden

Russian President Vladimir Putin attends his annual end-of-year news conference, held online in a video conference mode, at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow, Russia December 17, 2020. Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că discuţia cu omologul său american, Joe Biden, la Geneva, a fost „foarte constructivă”, anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi.

El a declarat că ambele părţi au convenit în legătură cu revenirea diplomaţilor expulzați de fiecare dintre ţări.

„Discuţiile au fost foarte constructive, nu a existat ostilitate, ambele părţi au manifestat dorinţa de a se înţelege”, a declarat Vladimir Putin în conferinţa de presă organizată după summit.

Liderul de la Kremlin a precizat că a stabilit cu preşedintele SUA, Joseph Biden, ca ambasaoprii celor două ţări să fie retrimişi la post. Rusia l-a retras pentru consultări, în martie, pe ambasadorul de la Washington, Anatoly Antonov, iar ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a revenit la Washington din cauza tensiunilor bilaterale.

Rusia şi Statele Unite vor iniţia negocieri în domeniul securităţii cibernetice, a precizat Vladimir Putin. „Ambele părţi trebuie să asume anumite obligaţii în acest domeniu”, a subliniat Vladimir Putin.

Putin a mai afirmat că au discutat despre posibilitatea ca Ucraina să adere la NATO.