Publicat: 1 Februarie, 2020 - 13:14
Share

Sociologul norvegian Johan Galtung prezice că Donald Trump va fi declanșatorul declinului american.

În 2020, Statele Unite vor suferi o prăbușire totală ca urmare a președinției lui Donald Trump, spune sociologul norvegian Johan Galtung, câștigător în 1987 al premiului Good Livelihood Award și cunoscut pentru contribuțiile sale științifice.

 În trecut, unele dintre predicțiile lui Galtung, cum ar fi destrămarea Uniunii Sovietice sau protestele din Piața Tiananmen, s-au îndeplinit.

În 2000, sociologul era de părere că Statele Unite se vor prăbuși în 2025, dar în timpul președinției lui George W. Bush a prevăzut o cădere a țării deja din 2020. Acum, Galtung își reconfirmă prognozele și consideră că mandatul lui Donald Trump va cataliza și accelera declinul SUA.

Victoria republicanului la alegerile prezidențiale a coincis, potrivit lui Galtung, cu una din ultimele faze ale prăbușirii Statelor Unite, pe care norvegianul a prezis-o în cartea sa „Căderea Imperiului American. Și, acum ce?" în care a prevăzut „ascensiunea unei forme de neofascism”.  Mulți analiști asociază această prognoză cu promisiunile lui Trump cu privire la imigrație, în special cea a construirii unui zid la granița cu Mexicul.

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: