Publicat: 9 Mai, 2016 - 11:55
Share

Update: Repatrierea militarilor căzuţi la datorie în Afganistan

Trupurile neînsufleţite ale sublocotenenţilor post-mortem Dumitrescu Iulian şi Vizireanu Adrian, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, vor fi repatriate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române care va ateriza astăzi, 9 mai, în jurul orei 20.30, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. 
Jurnaliştii care doresc să ia parte la ceremonia militară şi religioasă organizată cu prilejul repatrierii sunt rugaţi să se prezinte la sediul bazei (str. Zborului, nr.1), între orele 19.15 și 19.30, cu legitimaţia de jurnalist şi un act de identitate pentru facilitarea accesului.

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a semnat luni, 9 mai, decretul de avansare în gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Iulian Dumitrescu și a sergentului Adrian Vizireanu, care au căzut la datorie în timpul executării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan. 

De asemenea, ministrul apărării naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare post-mortem a celor doi eroi cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.

 

 

Secția Presă a M.Ap.N.