Publicat: 5 Februarie, 2018 - 16:33

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 februarie a.c., decretele de decorare a unor cadre militare.

Astfel, în semn de recunoştinţă şi apreciere a profesionalismului, curajului şi spiritului de sacrificiu dovedite în executarea unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan, în timpul căreia au fost răniţi, Preşedintele României a conferit Medalia Naţională "Serviciul Credincios" clasa a-III-a, cu însemn de război, pentru militari, domnului caporal clasa a III-a Buzea T. Ionel şi domnului caporal clasa a III-a Toma Gh. Ionel.

De asemenea, în semn de recunoştinţă şi apreciere a profesionalismului demonstrat în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit:

* Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari, domnului sublocotenent Mechno Ş. Claudiu;

* Medalia "Bărbăţie şi Credinţă" clasa I, cu însemn de război, pentru militari, domnului plutonier major Alexe D. Costel şi domnului sergent major Păltinuş S. Daniel;

* Medalia "Bărbăţie şi Credinţă" clasa a II-a, cu însemn de război, pentru militari, domnului caporal clasa a III-a Vlăsceanu N. Iulian-Cătălin.

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Apărării Naţionale, domnul Mihai-Viorel Fifor.