Publicat: 19 Decembrie, 2013 - 19:07

Președintele României, Traian Băsescu, a semnat miercuri, 18 decembrie, decretul de decorare a prof. univ. dr. Martin Maiden, director al Centrului pentru limbi romanice din cadrul Universităţii Oxford, doctor honoris causa al Universităţii din Bucureşti.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru excelenţa cu care a promovat limba română în mediile universitare din Regatul Unit, pentru rolul avut în deschiderea Lectoratului de Limbă Română din cadrul Universităţii Oxford, precum şi pentru dezvoltarea legăturilor academice româno-britanice şi promovarea imaginii ţării noastre în lume, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” - în grad de Comandor domnului prof. univ. dr. Martin Maiden, director al Centrului pentru limbi romanice din cadrul Universităţii Oxford, doctor honoris causa al Universităţii din Bucureşti.

Decorarea a fost făcută la propunerea ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ion Jinga.