Publicat: 12 August, 2019 - 13:43
Share

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Dedeman SRL şi Element Invest Partners SRL au preluat în comun companiile Element Distribution Center SRL şi Element Distribution Center Faza Doi SRL.

Tranzacţia constă în asocierea dintre Dedeman şi Element Invest Partners în vederea dezvoltării unui proiect imobiliar - construirea a trei depozite logistice destinate închirierii.

Dedeman are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi a celor pentru vopsit, în magazine specializate.

Element Invest Partners desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management şi deţine Element Distribution Center SRL şi Element Distribution Center
Faza Doi SRL, ambele având ca obiect de activitate dezvoltarea (promovarea) imobiliară.

În urma analizei, autoritatea de concurenţă a emis o decizie de neobiecţiune, constatând faptul că operaţiunea analizată nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora.

Decizia va fi publicata pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.