3 decembrie 2021

Defecţiune la instalaţia de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Update: ‘Unul dintre pacienţii de la secţia ATI de la Târgu Cărbuneşti, unitate suport COVID-19, transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, a decedat, în prezent la SJU fiind internaţi 12 bolnavi. Pacienta care a decedat avea 79 de ani, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU, Mihaela Ţicleanu’, scrie agerpres.ro

”’Am avut 13 pacienţi transferaţi la noi, dintre care unul a decedat. Era în stare gravă. Mai avem 12 pacienţi internaţi. (…) Din păcate, de la Cărbuneşti, dată fiind situaţia, au fost aduşi fără acte”, a spus Mihaela Ţicleanu’, conform sursei citate.

Ministerul Sănătăţii a fost anunţat despre o defecţiune la instalaţia de oxigen de la nivelul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.

Din primele informaţii deţinute, la nivelul unităţii sanitare sunt internaţi peste 150 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienţi care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienţi care au fost internaţi în secţia ATI.

Din primele informaţii, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanţele acestora.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii a discutat cu şeful DSU, Raed Arafat şi cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la faţa locului.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie.