22 octombrie 2021

Delegația rusă a amenințat că va părăsi forumul OSCE

OSCE
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Șeful delegației ruse Gavrilov a amenințat că va părăsi forumul OSCE pentru securitate, cea de-a 26-a ședința a Consiliului ministerial OSCE de la Bratislava

Konstantin Gavrilov, șeful delegației ruse la Forumul OSCE pentru cooperare în materie de securitate (FSC), a amenințat că va părăsi forumul dacă „falsa retorică” a Ucrainei continuă .
„Observații fără gânduri despre o presupusă concentrare a forțelor armate ale Rusiei în zonele de frontieră – și la finalul controlului, controalele au fost efectuate în locurile lor de desfășurare permanentă – utilizate de reprezentanții Ucrainei pentru FSC ca„ paravan de fum ”pentru continuarea a șapte ani „activități militare neobișnuite” în regiunea Donbass , care implică până la 60 de mii de militari ucraineni. Dacă delegația ucraineană continuă să adere la retorica falsă și iresponsabilă, atunci discuțiile profesionale nu vor funcționa, iar sponsorii lor occidentali vor continua să le asculte insinuările săptămânale, atunci acest lucru se va face fără participarea delegației ruse „, a spus Gavrilov, vorbind la o ședință plenară a FSOB OSCE.

El a reamintit, de asemenea, că Federația Rusă condamnă „sângeroasa operațiune punitivă a Kievului împotriva populației din Donbass” și susține o soluționare pașnică a conflictului intern ucrainean într-un dialog direct între Kiev și Donețk și Luhansk pe baza respectării stricte a Minskului.

Forumul pentru cooperare în materie de securitate (FSC) a fost înființat în 1992 prin decizia Summitului CSCE de la Helsinki. Este un organism independent al OSCE, împuternicit să discute aspecte privind asigurarea securității și stabilității militare în zona OSCE și să ia decizii obligatorii din punct de vedere politic cu privire la acestea.
Conform celor mai recente date ONU , aproximativ 13 mii de persoane au devenit victime ale conflictului. Problema rezolvării situației din Donbass este discutată în special în cadrul ședințelor grupului de contact de la Minsk, care, din septembrie 2014, a adoptat deja trei documente care reglementează pașii de decalare a conflictului. Cu toate acestea, chiar și după acordurile de armistițiu dintre părțile implicate in conflict, împușcăturile continuă.
Ciprian Pop