13 august 2022

Delegaţie AUR condusă de liderul George Simion, alături de partenerii conservatori din Polonia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

O delegaţie a Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Polonia, George Simion, efectuează o vizită la Varşovia, în perioada 9-11 martie. Din delegaţie mai fac parte deputaţii Ciprian Titi Stoica, Alin Ilie Coleşa şi Dumitru Viorel Focşa.

Prima zi a vizitei a cuprins întrevederi cu ministrul Justiţiei, Zbigniew Ziobro, şi cu Michal Wojcik, ministru responsabil pentru protecţia drepturilor cetăţeneşti, precum şi participarea co-preşedintelui AUR la emisiunea ”Jedziemy”, difuzată de postul public de televiziune.

„Întâlnirea noastră se înscrie în demersul de intensificare a raporturilor dintre Bucureşti şi Varşovia, pe linie conservatoare. Am analizat împreună noi modalităţi de consolidare a cooperării bilaterale şi am condamnat agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei. Vladimir Putin continuă politica stalinistă de supunere a statelor pe care le percepe în sfera proprie de interese. Este un criminal de război”, a declarat liderul AUR, George Simion.

Agenda vizitei mai cuprinde întâlniri cu Barbara Bartus, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Polonia – România, şi cu Cosmin Onisii, ambasadorul României la Varşovia, prilej cu care va fi trecut în revistă şi stadiul relaţiilor dintre cele două state.