Publicat: 12 Noiembrie, 2012 - 13:45
Share
Eliminarea restricţiilor de muncă pentru români, în discuţie

  O delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, efectuează Luni, 12 Noiembrie, o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, la invitaţia preşedintelui Camerei Comunelor din Parlamentul britanic, John Bercow. Aceasta este prima vizită a unei delegaţii parlamentare române la Londra condusă de un preşedinte al Camerei Deputaţilor după 1993. Din delegaţie fac parte parlamentarii Tudor Chiuariu - Grupul PNL, Dan Zătreanu - Grupul PDL, Luminiţa Iordache - Grupul progresist, Edler Andras - Grupul UDMR şi Aledin Amet - Grupul minorităţilor naţionale.

 Pe durata vizitei, delegaţia română are programate întrevederi cu mai mulţi oficiali britanici printre care se numără preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, ministrul de stat pentru Afaceri Europene şi NATO, David Lidington şi preşedintele Comisiei pentru standarde şi privilegii din Camera Comunelor, Kevin Barron. În cadrul programului oficial, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost invitat să participe şi la reuniunea zilnică a conducerii Camerei Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului britanic.

 Vizita se înscrie demersurilor de consolidare a cooperării dintre Parlamentul României şi Parlamentul britanic, precum şi de Comunicare a progresele înregistrate de ţara noastră în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Totodată, în cadrul întâlnirilor vor avea loc consultări pe tema adoptării unui Cod de Conduită pentru parlamentarii români. În cadrul întrevederilor vor mai fi abordate subiecte legate de eliminarea restricţiilor de muncă pentru cetăţenii români care doresc să lucreze în Marea Britanie, dar şi de consolidarea prezenţei companiilor britanice şi sporirea volumului investiţiilor de capital britanic în economia românească, în special în domeniile energetic, infrastructură, protecţia mediului, agricultură sau IT.