4 februarie 2023

Delegaţie guvernamentală pe şantierul de la Aeroportul Internaţional Iaşi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, alături de mai mulţi membri ai Guvernului României şi ai Parlamentului, a vizitat lucrările de extindere a Aeroportului Internaţional Iaşi, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, Sorin Afloarei, vicepreşedinte al CJ, şi administratorul public al judeţului, Andrei Cazacu. Reprezentanţii constructorului au prezentat stadiul de execuţie a terminalul T4, care a depăşit deja 15 la sută.

„La nivelul Guvernului, am asigurat finanţarea complementară celei europene, obţinută în luna mai 2022, pentru ca acest proiect în valoare totală de 80 de milioane de euro să fie finalizat până la sfârşitul acestui an. Conectarea directă şi mai facilă a municipiului Iaşi cu restul ţării şi cu Europa va atrage investiţii pentru întreaga regiune, va contribui la crearea mai multor locuri de muncă şi va oferi oportunităţi suplimentare de mobilitate pentru cetăţeni. Împreună cu administraţia locală, am integrat acest proiect în planul nostru mai amplu de dezvoltare a infrastructurii din regiune. De la drumurile de acces către aeroport, la conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8 şi la realizarea Autostrăzilor A7 şi A8, toate aceste investiţii se regăsesc între priorităţile Guvernului pentru a oferi municipiului Iaşi şi Moldovei infrastructura de transport de care au nevoie pentru a valorifica oportunităţile de dezvoltare”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

„Aeroportul Iaşi este astăzi autostrada noastră aeriană, iar investiţia de 80 de milioane de euro pe care o facem pentru extinderea şi modernizarea sa va susţine dezvoltarea judeţului pe mai multe niveluri: economic, social, turistic, medical. Modernizarea aeroportului este în totalitate un proiect al administraţiei liberale, un proiect pe care l-am susţinut imediat de la preluarea conducerii Consiliului Judeţean Iaşi, iar, printr-un efort coordonat al echipelor de la CJ şi Aeroport, progresele se văd de la o lună la alta. Vom demonstra că vom reuşi să finalizăm lucrările şi să îl operaţionalizăm într-un timp record, aşa cum ne-am asumat. Mulţumesc şi Guvernului României pentru sprijinul acordat, iar prezenţa la Iaşi a prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă reconfirmă poziţionarea judeţului nostru printre priorităţile guvernamentale”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

Tot în cadrul vizitei efectuate la Iaşi, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a anunţat că se va implica personal pentru ca, de la nivelul Guvernului, să fie asigurată finanţarea şi dotarea cu instrumentarul şi echipamentele necesare a Spitalului de Copii „Sfânta Maria”. Declaraţia a fost făcută după ce prim-ministrul s-a întâlnit cu medicul Sidonia Susanu, coordonatorul Compartimentului de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arşi din cadrul Spitalului ieşean de pediatrie.

„Cu omenie, pricepere şi multă muncă a salvat destine şi a oferit o nouă şansă la viaţă normală multor copii şi tineri. M-au impresionat empatia şi modestia doamnei doctor, dar şi devotamentul şi tenacitatea de a creşte echipa medicală şi, mai apoi, de a transforma compartimentul în secţie de chirurgie plastică şi a-i dezvolta astfel activitatea. Este un exemplu al puterii pe care o au profesioniştii cu har, deschizatori de drumuri în domeniul lor. Acest efort trebuie să primească susţinere adecvată”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Departamentul de Comunicare
Consiliul Judeţean Iaşi

Sursa foto Gabriel Petrescu