Publicat: 14 Septembrie, 2018 - 12:29
Share

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) în parteneriat cu Ambasada Indiei în România şi Confederatia Indiană a Industriilor, cu sprijinul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), organizează Forumul de afaceri România-India. Manifestarea va avea loc miercuri, 19 septembrie, începând cu ora 14,00, în Aula Carol I din sediul istoric al Camerei bucureștene.
Evenimentul face parte din programul misiunii economice indiene ce se va deplasa în România în perioada 18-20 septembrie, cu prilejul vizitei oficiale a vicepreședintelui Indiei, E.S.M.Venkaiah Naidu. Din delegația indiană fac parte oameni de afaceri ce activează în: agricultură și prelucrarea produselor alimentare, industria farmaceutică, tehnologia informației și comunicații, industria auto, turism și ayurveda (medicină tradițională indiană).
Forumul oferă participanților din cele două țări oportunitatea de a întâlni potențiali parteneri de afaceri, de a construi noi parteneriate, dar și de a le dezvolta pe cele existente. De asemenea, cu prilejul vizitei delegației indiene, va avea loc semnarea acordului de colaborare între Camera bucureșteană și Confederația Indiană a Industriilor (CII). Sesiunea oficială a Forumului va avea loc în aceeași zi, începând cu ora 18,30 la Hotel Marriott, Grand Ballroom Hall, și va fi urmată de un dineu.
Vizita vicepreședintelui Indiei, E.S. Venkaiah Naidu, este inclusă în programul ce marcheaza aniversarea a 70 de ani de relații diplomatice între India și România, iar componenta economică a vizitei are menirea de a încuraja proiectele de investiții, comerțul și contactele bilaterale între cele două comunități de afaceri.
Oamenii de afaceri interesați de acest eveniment pot obține informații suplimentare de la dl. Mircea Toader, consilier al preşedintelui pentru relaţii internaţionale, tel. 0725 167 894, e-mail: [email protected].
Informații de background
În anul 2017, valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost de 642 mil. USD (+26,9% faţă de anului anterior), din care exportul a fost de 306 mil. USD (+30,1%, comparativ cu anul 2016 și cea mai înaltă valoare din ultimii 9 ani) iar importul de 336 mil. USD (+24,2%, comparativ cu 2016). Tendința de creștere a schimburilor comerciale româno-indiene a continuat și în prima jumătate a anului curent, când volumul total s-a majorat, comparativ cu aceeași perioada din 2017, cu 48,2%, din care: exportul cu 32,8%, iar importul cu 59,2%. India este în prezent al doilea partener al ţării noastre din Asia (după R. P. Chineză, depășind Japonia și Republica Coreea).