Publicat: 4 Februarie, 2020 - 09:15
Share

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au primit luni, 3 februarie, pe ambasadorul Republicii Franceze, Michele Ramis, şi pe generalul Thierry Carlier, director pentru dezvoltare internaţională din Direcţia Generală pentru Armamente a Ministerului Francez al Apărării.

Întâlnirea, desfăşurată la sediul MapN, a reprezentat un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Franţa din perspectivă bilaterală, în context aliat şi în cadrul Uniunii Europene.

Un accent deosebit în cadrul discuţiilor a fost pus pe consolidarea Parteneriatului strategic dintre Romania şi Franţa pe dimensiunea de apărare, cu accent pe domeniul tehnico-militar, pentru exploatarea oportunităţilor de colaborare ce se deschid în contextul derulării programelor de înzestrare. Totodată, a fost agreată importanţa continuării dialogului politico-militar privind subiecte de interes comun de pe agenda NATO şi UE, în scopul armonizării poziţiilor naţionale.

De asemenea, agenda discuţiilor a vizat cooperarea bilaterală în privinţa prezenţei aliate consolidate în Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice şi cooperarea industrială în proiecte derulate sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC).
 

Tag-uri Institutii: