Publicat: 27 Iunie, 2019 - 10:19
Share

Delgaz Grid a finalizat un program de investiţii de aproximativ 9 mil. lei pentru dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană Iaşi

•    Investiţiile cresc atât capacitatea de racordare de noi consumatori din zona metropolitană, cât şi calitatea serviciului de distribuţie;
•    În cadrul lucrărilor au fost realizaţi circa 23 km de reţea electrică subterană de medie tensiune;

Programul a demarat în primăvara anului trecut pentru a răspunde dezvoltării rapide a zonei metropolitane prin asigurarea capacităţii necesare pentru racordarea la reţea a obiectivelor nou construite, dar având în vedere şi evoluţia viitoare a zonei.

În cadrul programului, derulat în etape, au fost realizate noi conexiuni între staţiile de transformare Galata şi Manta Roşie din mun.Iaşi şi zonele Valea Adâncă, Miroslava, Lunca Cetăţuii şi Bucium. De asemea, au fost interconectate posturi de transformare şi echipamente din localităţile Lunca Cetăţuii, Valea Adâncă, Ezăreni şi Horpaz.

În cadrul lucrărilor au fost montaţi circa 23 km de reţea subterană de medie tensiune între staţiile din municipiu şi principalele noduri de consum din zona vizată. În staţia de transformare Galata au fost realizate lucrări de modernizare şi dezvoltare în valoare de circa 1,3 milioane lei. 

Echipamentele nou instalate în staţiile şi posturile de transformare au fost integrate în sistem SCADA, ceea ce permite controlul şi comanda acestora de la distanţă, conform standardului de performanţă pentru sistemul de distribuţie a energiei electrice.

Ultima etapă a fost finalizată recent şi a inclus lucrări în valoare de peste 2,2 milioane de lei în cadrul cărora a fost montată o reţea subterană de medie tensiune în lungime de aproximativ 8 km între staţia de transformare Galata şi posturile de transformare din Lunca Cetăţuii.

Prin realizarea acestor investiţii va creşte semnificativ capacitatea de racordare de noi consumatori, îmbunătăţind în acelaşi timp şi siguranţa în alimentarea cu energie electrică.

Delgaz Grid este preocupată permanent de îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, iar în acest sens analizăm în continuare şi alte lucrări, corelate cu planurile urbanistice, pentru dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din zona metropolitană Iaşi.

Despre Delgaz Grid
Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.
 

Tag-uri Institutii: