28 mai 2022

„Demisia! Demisia! Demisia!”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lucrurile încep să prindă viteză. Dar nu spre vîrfuri de progres, ci la vale, ca o căruță hodorogită rămasă fără cai. Sîmbătă, în prima demonstrație importantă a acestei toamne (poate și cea mai importantă din mandatul doi al lui Klaus Iohannis) s-a auzit repetat ”Demisia-demisia-demisia!”.

Scandarea era adresată cînd președintelui Iohannis, cînd lui Florin Vasilică Cîțu, două nulități aflate într-o perioadă dificilă în fruntea României. A doua zi, pe EuroNews TV, toată duminica televiziunea-organ a iluziei de Europa Unită a difuzat enervant de des secvențe de la festivitatea de decernare de la Aachen, unde lui Klaus Iohannis i-a fost decernat (după o pandemică întîrziere) Premiul Carol Cel Mare.

Care era argumentul ”internațional” pentru această premiere inexplicabilă? Președintele României a fost onorat pentru “eforturile depuse pentru consolidarea Uniunii Europene și a statelor membre”, precum și pentru “promovarea echității, a protecției minorităților și a diversității culturale și pentru rolul său de creator de punți de legătură între societățile din vestul și estul Europei”.

Cum a contribuit Klaus Iohannis la consolidarea Uniunii Europene în afară de datul din cap? Cum a pus umărul (cel sănătos!) la promovarea echității? Cum a protejat minoritățile? Nu el a fost cel care a incitat la dispută interetnică pe seama vînzării Ardealului la unguri?

Charles Michel, belgian, președintele Consiliului Europei avea să afirme într-un laudatio citit cu acest prilej care au fost meritele pentru care lui Klaus Iohannis i-a fost acordat acest premiu:

” Giscard, Schmidt, Kohl, Mitterrand, Delors și alții … Cărămidă cu cărămidă, au ridicat metodic etajele mari ale casei noastre comune – piața unică, spațiul Schengen, euro“, a adăugat Michel.

Dragul meu Klaus, tu faci parte din acest mare șir de constructori”.

Da, mi se pare doar corect transcris. Klaus Iohannis face parte dintre cei care au cedat slugarnic și pe nimic la dispoziția marilor companii din Uniunea Europenă toată piața românească. Poate nu știți, domnule Charles Michel, că toate produsele alimentare și de consum din Germania și din Belgia (poate aveți puterea să vă uitați o dată la fața unui pensionar care se teme de prețurile din Mega Image!) sunt cu cel puțin 30% mai scumpe dect în magazinele românești deținute de marile firme germane și belgiene. Ar trebui să-i mulțumiți lui Klaus Iohannis pentru jupuirea economică tacită a unei populații sărăcită prin exploatare economică de tip european.

Românii muncesc ca robii pentru 3-4-500 de euro pe lună sau pot circula liberi pentru a munci pe plantațiile europene de căpșuni, sparanghel, portocale etc. Pentru asta puteți să-i mulțumiți lui Klaus Iohannis și-l puteți decora. Noi nu-l vedem decît cu o tichie de mărgăritar pe frunte! Pentru noi nu-i decît un încornorat economic. Sau un inconștient. Sau un nepăsător.

Klaus Iohannis face parte dintre cei care au pus la cale sau au dus la funcționare această strategie economică păguboasă pentru România.

Dragul meu domn Charles Michel! Piață unică, Schengen și moneda euro! Te înșeli amarnic. Nu avem nici una. Piața unică ne cocoșează, în Schengen nu suntem, iar de moneda euro, nici vorbă. O folosim numai pentru rata de schimb ca să putem cumpăra produsele venite din vestul civilizator (adevărat) și spoliator (la fel de adevărat!).

Domnule Charles Michel! Sau te înșeli sau minți grosolan. Valorile ”casei comune” pe care le invoci Dumneata nu sunt și valorile României decît din punct de vedere al impunerii lor și al exploatării în folosul celorlalți membri ai Uniunii. Piața unică a dus la cumpărarea pe nimic a marilor societăți comerciale românești, a resurselor, la ocuparea pieții și la excluderea treptată a producătorilor români. Au fost scoși din piața comună și sunt gata să renunțe pînă și producătorii de legume, fructe și produse alimentare prelucrate.

Ce a mai zis Charles Michel:

”Acolo, în România, am văzut cu toții un șef de stat al UE … folosindu-și toată puterea sa constituțională. Și tot curajul său personal, pentru a garanta statul de drept”.

Cu acest premiu îl recompensați pe Klaus Iohannis și vreți să-i spălați păcatele. Şi să ne prostiți pe noi, care, vezi Doamne, ce mare conducător avem. Îl faceți apărător al statului de drept inclusiv pentru că a forțat Constituția României și legile pentru a contribui la majoritatea popularilor în Parlamentul European și în formarea pe posturi a Comisiei Europene.

La noi în țară, cu excepția consilierilor săi, nimeni nu îl vede un apărător al statului de drept. Dimpotrivă! Începe să arate ca un președinte flămînd și bolnav de putere, fără rezistență la efort, fără capacitate de concentrare, fără devotament faţă de țară și cu un enorm dispreț față de Constituție și stat de drept. În vreme ce dumneavoastră îl tămîiați la Aachen, în Romania zeci de mii de oameni îi cereau demisia, îl fluierau și își blestemă ghinionul de care au avut parte.

Să vedeți ce a mai zis domnul Charles Michel în nenumăratele bărbi și limbi protocolare.

”Ales primar în anul 2000, v-ați apucat direct de treabă. Construind și transformând orașul – cu o rețetă puternică de ambiție și bun simț. Și Sibiul a prosperat. În doar câțiva ani, Sibiul s-a transformat într-un centru puternic de dezvoltare economică și prosperitate. Un centru cultural strălucitor. Și o destinație turistică extrem de atractivă. O poveste de succes din România. Și o poveste de succes europeană. La fel ca un constructor de orgă – a cărui răbdare, pricepere și talent trăiesc în muzica instrumentelor lui. Ați construit un oraș modern, deschis și prosper. Munca și viziunea dumneavoastră continuă să trăiască astăzi la Sibiu“.

Ce și cît din Sibiul pompat cu bani pentru ca România să se prezinte cu o capitală culturală europeană onorabilă se regăsesc acum în restul țării? Şi care sunt urmele prezenței lui Klaus Iohannis în afara eșecurilor?

Poate că dacă l-ar fi premiat ca primar îmbogățit din meditații am fi putut spune că omul i-a păcălit și pe cei de la Uniunea Europeană și pe cei care l-au premiat.

Ca președinte, pentru români, Klaus Iohannis încă n-a depășit condiția de mare pacoste. El a spus că România nu este pregătită pentru președinția Uniunii Europene. El este cel care a spus chiar în această mică vacanță în Germania că ”statul român a eșuat”.

Acesta să fie marele merit pentru care îl premiați și îl răsplătiți?